21 Ekim 2012 Pazar

sonbaharda karaburun!


bu yaz doğru düzgün tatil yapamadık.  birkaç hafta sonu annemin yanına kaçtığım günleri saymazsak. 
 yaz mevsimini sevmem o ayrı mesele. ama insan küçük bir sahil kasabasında herkesten uzakta, tanımadığı insanların arasında huzur bulmak istiyor. kıştan umutluyum yine de. 2 günlüğüne de olsa bir yerlere kaçabilirim.
tatil yapamadım da, bu yaz leyleği havada gördüm. iş, arkadaşların düğünü v.s gibi nedenlerle sık sık şehir dışına çıktım, hava alanında yorgunluktan ayaklarımı sürüyerek yürüdüm.
istanbul'a saplanıp kalmadım en azından. o da bişey!

sonbahardan tek dileğim daha sakin bir hayat. 
bu aralar kitaplarımı fazlaca ihmal ettiğim için vicdan azabı çektiğim doğrudur. 

 kek, kurabiye kokularının arasında, sıcak bir fincan kahve eşliğinde mutlu, umutlu  ve en önemlisi huzurlu bir sonbahar olsun!

hem aşk en güzel bu mevsimde yaşanmıyor mu?










3 yorum:

incecikten dedi ki...

Karaburun çok görmek istediğim bir yer. Tavsiyelerinizden de bahsederseniz sevinirim :)

kağıt faresi dedi ki...

karaburun, harika bir yer. fazla turistik bir yer değil, o yüzden çok sakin. tam kafa dinlemelik. izmir'den yaklaşık 45 dk kadar sürüyor. sessiz sakin olağanüstü bir yer. bu yaz ben de yine gitmeyi planlıyorum :)

karaburun iki kısımdan oluşuyor. sahil ve iskele tarafında birkaç pansiyon, birkaç kafe ve restoran var sadece. hepsi küçük bir caddenin üzerine dizilmiş minik bir sahil kasabası işte. gelen insanlar burada kalıyor, çünkü merkezde pansiyon yok bildiğim kadarıyla. denize girilebilecek minik bir sahili var, ama hiç kalabalık olmuyor. denizi çok temiz, biraz taşlı sadece.

asıl karaburun'un merkezi tepede bir yerde, ptt, eczane, sağlık ocağı gibi önemli yerler merkezde. sahilden minibüsle 5dk bile sürmüyor merkeze çıkmak. merkezde açık havada şirin bir çay bahçesi var. ben gittiğimde haftada 2 gece (salı-prş) projeksiyonla büyük ekranda eski yeşil çam filmleri gösteriliyordu açık havada, çok güzel vakit geçirmiştik. oranın patlıcanlı gözlemesi harikadır, tavsiye ederim. merkez kısmında daha çok yerli halk kalıyor anladığım kadarıyla.

eğer kafa dinlemek, şehrin gürültüsünden uzakta olmak istiyorsanız bence karaburun harika bir seçim. ben doyamadım, bir daha gitmek için can atıyorum. umarım işinize yarar söylediklerim. sormak istediğiniz birşey olursa yardımcı olmaya çalışırım. sevgiler...

incecikten dedi ki...

Çok çok teşekkürler. İnşallah gitmek kısmet olur. Sevgiler:)