20 Kasım 2009 Cuma

anlamıyorum.

İstanbul'da yaşayanlar bilir. Beşiktaş'ta iki tane vapur iskelesi bulunur. Birinden Kadıköy seferleri diğerinden ise Boğaz seferleri yapılır. Anadolu yakasında yaşamama rağmen zamanımın çoğunu Avrupa yakasında geçirdiğim için ulaşım için vapuru kullanıyorum.
Beşiktaş'ta şu an Boğaz seferlerinin yapıldığı iskelenin (eskiden Kadıköy iskelesiydi, Beşiktaş'taki üst geçidin arkasında olan) yanında önceden 2 tane çay bahçesi vardı. çayı pek güzel olmasa da orada oturup Boğaz manzarasına karşı çay içmeyi pek severdim. hatta birçoğu severdi sanırım. zira özellikle de güneşli havalarda yer bulmak imkansızdı. buraların 24 saat açık olması da ayrı bir güzeldi. arkadaşlarla sabahladığımız nadir gecelerde güneşin doğuşunu izlemişliğimiz de vardır.
neyse lafı fazla uzatmayayım.
yanılmıyorsam geçen yıldı. bu 2 çay bahçesi Başbakan'ın güvenliği(!) nedeniyle kapatıldı. çünkü çay bahçelerinin hemen yanındaki yüksek duvarlarla çevrili bahçede bulunan bina, Başbakan'ın İstanbul'a geldiğinde kullandığı çalışma ofisi. orada çay içen insanlar mazallah başbakana zarar verebilirdi.
insanlar ayaklandı, imzalar toplandı, tepkiler dile getirildi ama nafile...bir daha orada o hasır taburelerde oturup denizi izleyemedik.
ama kaldırımların üzerinde oturup çay içebildik. çünkü çay-kahve-çekirdek satan seyyar satıcılar vardı. ama sanırım birkaç güne kadar artık bundan da mahrum kalacağız. çünkü o alanı çim halıyla kaplıyorlar 2 gündür, hummalı bir çalışma var.
üst geçidin oradaki otobüs durağını da güvenlik (!) nedeniyle kaldırmışlar. insanların bir sonraki durağa gitmeleri için baya yürümeleri gerekiyor bu nedenle.
velhasıl bu işte benim anlamadığım birşeyler var.
başbakanın güvenliği nedeniyle neden halkın özgürlüğü kısıtlanıyor?
aslında daha önemli bir soru var.
iktidarlar için halk bu kadar önemliyken, bir başbakan halktan nasıl ve neden korkar?
son olarak da halk korkulacak birşey mi?

3 yorum:

gölge dedi ki...

İktidarlar için halk(!) ne kadar önemli sence. Kendi özgürlüğün için halkın özgürlüğünü kısıtlamak hangi demokrasi de var? Özgürlüğün kısıtlandığı yerde demokrasiden söz edilebilir mi? diye vb bir çok soru sorabilirim.

gölge dedi ki...

Bu arada anlamaman normal. Sorsan da anlatamıyorlar zaten.

malumafatrus dedi ki...

Başbakan padişah veyahut evliya soyundan geldiği için bizim gibi sıradan ve basit insanlarla yüz göz olmak istemiyordur haliyle.