24 Haziran 2009 Çarşamba

ah biz insanlar!

İstanbul'da hava sıcaklığı 33 derece civarında.
sıcak, beyinlerimizi de eritiyor besbelli. düşünmek hepimizi çok yoruyor olmalı!
tahammül sınırımın azaldığını fark ettim dün. neye mi? sanırım herşeye.ya da hiçbirşeye demek daha doğru. evet evet, hiçbirşeye tahammül edemiyorum artık.
yerli yersiz her konu hakkında hırs yapanlar, yaşına başına bakmadan hala ilkokul öğrencisiymiş gibi davranan insanlar, karşısındakini dinlemek gibi bir alışkanlığı olmayıp ara vermeden sürekli bıdı bıdı konuşanlar...yoruldum. susun lütfen!
çok sıkılıyorum. topu topu 3 dersim olduğu halde sınavlara da doğru düzgün çalışamadım, ama neyse bitti gitti. "bir de geçer not alırsam değmeyin keyfime" demek isterdim ama sanırım o bile beni mutlu etmeye yetemeyecek.
annemin bir sözü vardır. ne ara eskilerden bir anıdan bahsetsek, insanların "eski"deki hallerinden, çocukluklarından "doğan büyüyor" der hep. doğan büyüyor büyümesine de büyümek hiç de mutlu etmiyor büyüyen insanı.
okulmuş, kariyermiş, belki yüksek lisansmış,aşkmış, dertmiş tasaymış.

küçük ve yeşillik bir kasabada olsam. denize kıyısı olmasa da olur. ama elbette ki olması tercih sebebi.. ağaçların arasında bir hamak olsa...hafif hafif rüzgar esse...kitaplarım,ben, kulağımda güzel ezgiler...
ah ah Gökçeada'yı özledim.

yaptığım hiçbir şey tat vermiyor bu ara. Gökçeada'ya gitmek de imkansız olduğuna göre yapacak birşey yok. Rumca öğrenmeye vakit ayırabilirim sanırım.uzun zamandır ertelediğim bu merakı, eyleme dönüştürmek iyi gelebilir.

3 yorum:

malumafatrus dedi ki...

Sanırım bizim tatile gitmemiz yerine, hayat tatile çıkmalı. Çünkü bu kadar bezgin insanı daha önce görmemiştim. Hepimizin mutsuzluk ve bezginlik için haklı gerekçelerimiz var.

Bir küçük not; belki karamsarlık sebebiyle kapkara oldu bu blog ama yazılar hiç okunamaz olmuş:(

kağıt faresi dedi ki...

evet haklısın herkeste bir bezginlik hali var.
temayı değiştirdim ama sadece kenarlar ve yukarısı siyah, yazıların olduğu kısım griye benzeyen bir renk. acaba yüklerken bir hata mı oluştu?

malumafatrus dedi ki...

şimdi dediğin gibi olmuş tema.